Pauline zorgt dat pakjes goed aankomen

Beroep

Strategisch leider

Opleiding

hbo Technische Bedrijfskunde / Logistiek

Pauline vindt het leuk dat ze invloed kan uitoefenen op de logistiek van geneesmiddelenbedrijf MerckMSD.

Dat wil zeggen dat ze meedenkt over het vervoer en de bezorging van alle geneesmiddelen. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met collega’s kijkt ze hoe ze dit vervoer slimmer, sneller, goedkoper en beter kunnen maken. ‘Ik vind het fijn om mijn werk te organiseren en goed te plannen. Zo kunnen een hoop mensen goed werken aan hetzelfde doel’, vertelt Pauline.

Soms zijn de projecten heel groot. Pauline heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan de ‘verkoop’ van een distributiecentrum in België. Dat centrum is overgegaan van MSD naar pakjesbezorger DHL. De mensen die in het centrum eerst voor MerckMSD werkten, werken er nu voor DHL. ‘Het was interessant om dit hele proces te begeleiden.’

Pauline werkt al 19 jaar bij MerckMSD. Zij is nu verantwoordelijk voor het coördineren van alle logistieke projecten in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Zij stuurt een team van 5 mensen aan die projecten leiden in de regio’s.

Ze werkt veel samen met anderen. Zowel met mensen van de verkoopafdeling als de financiële afdelingen. Maar ook met mensen van de klantenservice en met de fabrieken. Haar collega’s zitten in heel Europa, dus veel gebeurt telefonisch. Daarnaast heeft Pauline veel contact met logistieke bedrijven. Bijvoorbeeld met DHL en UPS. Die zorgen ervoor dat de pakjes met geneesmiddelen op de goede plek worden bezorgd.

Na de havo heeft Pauline de opleiding Technische Bedrijfskunde / Logistiek gedaa.

Ze is de studie gaan doen omdat ze heel goed is in wiskunde. ‘Ik wilde iets technisch doen’, zegt Pauline. ‘Dit was de opleiding die het meest aansloot bij mijn interesse. Andere studies werden wel heel erg technisch. Dit is meer het toepassen van techniek in een bedrijf. Dus wat breder en algemener.’