Petra leidt de ICT-afdeling

Beroep

ICT & Business Academie, Directeur

Opleiding

Informatica

Benodigde vakken

Wiskunde

ICT is een heel spannend werkveld!

Mobieltjes, Facebook, Ipads…ICT is niet meer weg te denken uit ons leven. De ontwikkelingen in ICT nemen alleen maar toe!

Petra houdt van uitdagingen: ze is directeur van de academie ICT en business van Avans Hogeschool.

Spannende ontwikkelingen
Het belang van informatie- en communicatie technologie (ICT) groeit. Kun jij je voorstellen dat je geen mobieltje hebt? Of een huis zonder internet? Tien jaar geleden was dat wel anders! ‘Door al die nieuwe ontwikkelingen is de ICT een heel spannend veld om in te werken!’ aldus Petra.

Petra zorgt ervoor dat studenten opgeleid worden tot goede ICT’ers. Dat is belangrijk, want er zijn nog veel handige toepassingen met ICT te bedenken.

Denk bijvoorbeeld aan je opa en oma die door ICT-toepassingen langer zelfstandig kunnen wonen; omdat ze op afstand het licht aan kunnen doen en de deur op slot kunnen draaien.

Of met behulp van videocommunicatie vanuit de huiskamer vragen kunnen stellen aan de dokter.

Gratis bellen en Tanzania
In haar loopbaan heeft Petra al heel diverse dingen in de ICT gedaan. Zo heeft ze meegewerkt aan een systeem waardoor mensen binnen een kantoor gratis met elkaar kunnen bellen.

Dat scheelt een bedrijf veel geld! Maar ook heeft ze nagedacht over het vervoer van goederen in Tanzania. Je kunt met ICT alle kanten op!

En thuis?
Petra heeft thuis helemaal geen tijd voor computers! Met drie kinderen heeft ze wel wat anders aan haar hoofd. Ze vindt het ook nog leuk om zich in te zetten voor goede doelen en ze danst graag.

Petra heeft vwo gedaan. Daarna  koos ze voor een informatica-opleiding die zich richt op ontwikkelingslanden op de universiteit.

De informatica-opleiding die ze toen deed, bestaat  niet meer. Petra zou nu kiezen voor Technische Bedrijfskunde of Technische Innovatiewetenschappen.

Voor deze opleiding moet je in ieder geval wiskunde gehad hebben.