Petra verbetert verpakkingsmaterialen

Beroep

Verpakkingstechnoloog

Opleiding

mbo Middenkaderfunctionaris Chemische Laboratoriumtechniek | hbo Chemische technologie

Als kind mocht Petra al bij haar vader in het laboratorium komen kijken als hij weekenddienst had bij het waterbedrijf.

Zijn werk in het laboratorium wekte haar interesse in scheikunde. Maar Petra kwam er achter dat ze de procesmatige kant van scheikunde interessanter vond. Petra werkt als procestechnoloog in een fabriek waar verpakkingsmaterialen worden gemaakt. Inmiddels is ze doorgegroeid tot verpakkingstechnoloog bij D.E. MASTER BLENDERS 1753 (DEMB). Petra’s dagen zijn altijd anders. Ze doet veel verschillende dingen. De ene dag is ze bezig met uitzoeken hoe ze bestaande verpakkingsmaterialen kan verbeteren. De andere dag kijkt ze hoe goed nieuwe verpakkingsmaterialen of leveranciers zijn.

Weer een andere dag lost ze problemen op de werkvloer op. Bijvoorbeeld als verpakkingsmaterialen niet goed lopen op de machine. Dit soort problemen kan Petra meestal snel oplossen. Bij andere problemen duurt het wat langer voordat het opgelost is. Soms wordt er een project opgezet om te kijken of de oorzaak van het probleem aangepakt kan worden. Soms zit Petra de hele dag achter haar bureau. Soms is ze veel in de fabriek.

Petra vindt het heel leuk om met leveranciers samen te werken. Leveranciers zijn de bedrijven die de verpakkingsmaterialen leveren. Ze proberen dan samen problemen met de materialen op te oplossen. Dit kan bij D.E zijn, maar ook bij de leverancier.

Na de havo deed Petra de mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris Chemische Laboratoriumtechniek.

Ze deed daarna nog de hbo-opleiding Chemische technologie. Je kunt met deze opleiding (onder andere) aan het werk als Procestechnoloog, Chemisch technoloog, Offshore technicus (op zee), Plantmanager, Productontwikkelaar, Docent Scheikunde, Wacht-chef in een fabriek of als Technisch Assistent Productie.