Rianne zorgt dat het werk sneller kan

Beroep

Improvement engineer

Opleiding

Industrieel Ontwerpen

Rianne werkt als Improvement Engineer bij een geneesmiddelenproducent. Zij kijkt hoe dingen binnen het bedrijf beter kunnen. Daarvoor gebruikt ze allerlei cijferinformatie, de kengetallen. Ook is zij verantwoordelijk voor de kosten en de inkomsten, de begroting. En voor het geld dat uitgegeven mag worden, het budget.

Maar de meeste tijd is ze bezig het werk steeds efficiënter, sneller en slimmer te maken. Dat doet ze samen met de afdelingen waarvoor ze werkt. Rianne leidt ook mensen op zodat die zelf voor verbetering in hun werk kunnen zorgen.

Zij vindt haar werk boeiend omdat ze telkens met andere dingen bezig is. ‘Het is een uitdaging om te blijven zoeken naar nieuwe verbeteringen’, vertelt Rianne. ‘Zodat we met minder kosten onze producten kunnen leveren. Het is erg leuk om te zien hoe na een grote verbetering er daarna nog steeds mogelijkheden zijn om verder te verbeteren.’ Laatst mocht ze namens haar bedrijf meepraten over vervalsingen van geneesmiddelen. En hoe je dat tegen kunt gaan. ‘Er waren ook andere geneesmiddelenbedrijven uit Europa aanwezig en het was heel interessant.’

Na het vwo studeerde Rianne Industrieel Ontwerpen. Haar specialisatie was Bedrijfskunde van Productontwikkeling.

Rianne koos voor de studie Industrieel Ontwerpen omdat ze graag wilde studeren, maar ook wat met haar handen doen ofwel creëren. Bij Industrieel Ontwerpen komt dat bij elkaar. ‘Verbetering en vernieuwing staan centraal en dat vind ik heel leuk aan deze studie’, zegt Rianne.