Sabine helpt klanten met hun computer

Beroep

Eigenaar computerbedrijf

Opleiding

mbo ICT-beheerder

Bij AHC-computers proberen ze mensen zo goed mogelijk te helpen met de aankoop van nieuwe computers, het onderhoud en de reparatie. Sabine is mede-eigenaar van AHC-computers; een familiebedrijf dat 20 jaar geleden is gestart door haar vader. Een belangrijk deel van Sabines werk bestaat uit het repareren van computers. Maar net zo belangrijk is het contact met de klanten. Sabine kijkt altijd goed naar haar klanten: hoe kun je ze het beste helpen. Hoe leg je uit hoe je een probleem hebt opgelost.

Een oud dametje dat een virus op haar computer heeft, helpt ze op een andere manier helpen dan een bedrijf dat snel een software-update nodig heeft.

Sabines doel is om al haar klanten met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan. Het valt Sabine op dat er in Nederland nog niet zoveel vrouwen in de IT werken. Dat vindt ze vreemd, want het is vooral denkwerk en problemen oplossen. Dat kunnen vrouwen net zo goed als mannen. Misschien wel beter!

Meisjes denken misschien dat als je in de IT gaat werken, je de hele dag alleen achter je computer zit te programmeren. Dat is een verkeerd beeld. De IT is juist heel breed en je kunt veel verschillende kanten op. Als je alleen met computers bezig wilt zijn kun je inderdaad gaan programmeren.

Sabine is zelf juist heel erg bezig met de menselijke kant. Dus bekijken en begrijpen waar mensen tegenaan lopen. Oplossingen vinden naar hun wens. Dat is heel erg leuk!

Toen Sabine na het vmbo een studie moest kiezen, koos ze voor de mbo-opleiding ICT-beheerder. Ze kenden de sector al een beetje en wist dat er voldoende werk in te vinden was.