Sabita lost problemen met websites op

Beroep

Productmanager bij SURFnet

Opleiding

Bedrijfskunde

Als je klanten kunt helpen, geeft dat een tevreden gevoel!

Sabita is productmanager bij SURFnet. Zij is verantwoordelijk voor verschillende diensten die het bedrijf levert, zoals SURFdrive. Hiermee kun je gemakkelijk bestanden opslaanen delen.

Sabita zorgt ervoor dat dat de verschillende diensten beschikbaar zijn en blijven voor de klanten. De klanten zijn hogescholen en universiteiten. Als er bijvoorbeeld iets niet goed werkt op een website, lost Sabita dit zo snel mogelijk op. Daarnaast is ze ook bezig om de diensten van SURFnet te verbeteren. Dan sluiten ze nog beter aan op de wensen van de klanten.

Samen met de technisch productmanager vormt Sabita een team. Ze heeft ook veel contact met andere mensen in het bedrijf en met de klanten. Ook worden er soms onderzoekers ingehuurd voor marktonderzoek.

‘Het leukste vind ik het om te praten met klanten en te horen waar zij tegenaan lopen’, vertelt Sabita. Het is bijvoorbeeld vaak niet gemakkelijk voor ze om (online) samen te werken met mensen van andere instellingen, omdat elke instellingen zijn eigen systemen heeft. Bijvoorbeeld voor het bijhouden van de agenda. ‘Als je ze kunt helpen, geeft dat een heel tevreden gevoel.

Ook het ontwikkelen van diensten waar de klant echt iets aan heeft, is heel leuk om te doen.’ Soms geeft ze ook presentaties, vorig jaar nog op een internationale conferentie. Ze vond het heel bijzonder om daar te vertellen over haar werk en haar kennis te delen.

Sabita houdt niet zo van rapportages maken. Dat moet ze wel ieder kwartaal doen. Dit administratieve werk kost haar best wat tijd. Maar het hoort er nu eenmaal bij. Sabita heeft het heel erg naar haar zin in haar huidige baan, maar wil zichzelf wel blijven ontwikkelen. Ze wil vooral blijven leren.

Na het vwo is Sabita Bedrijfskunde, gaan studeren aan de universiteit in Rotterdam. Dit is een brede opleiding, waarbij aandacht wordt besteed aan rechten, economie, psychologie en informatie technologie (IT). ‘Met bedrijfskunde kun je alle kanten op; je leert vooral verbanden leggen en ‘bruggen bouwen’