Sandra is automonteur

Beroep

Automonteur

Opleiding

Autotechniek

Ik werk aan oude en nieuwe auto's!

Sandra repareert oude auto’s en keurt ze. Ze maakt ook spiksplinternieuwe auto’s rijklaar. Ze werkt met haar handen en vindt dat heerlijk. Ze moet er niet aan denken om de hele dag op kantoor te zitten. Voor Sandra is elke dag anders!

Zelfstandig
Sandra werkt zelfstandig. Zij en haar collega’s hebben allemaal hun eigen werkplek en gereedschapskist. Af en toe vraagt ze hulp van een collega. Bijvoorbeeld als ze de versnellingsbak van een Jeep moet vervangen.

Dit gaat makkelijker met z’n tweeën. Collega’s vragen Sandra om hulp in bij priegelwerk zoals het aansluiten van dunne kabeltjes van verlichting. Sandra kan dit goed, ook omdat ze wat kleinere handen heeft dan haar collega’s.

Elektronica
Sandra blijft geboeid door de techniek die bij haar werk komt kijken. Ze bouwt spoilers, navigatiesystemen en cruise controls in auto’s, vervangt versnellingsbakken en koppelingsplaten.

Steeds zijn er weer nieuwe dingen op de markt. De elektronica in een auto’s wordt steeds uitgebreider. Sandra is nooit uitgeleerd. Dat houdt haar werk spannend.

Sandra zit nog op school. Ze is op het vmbo (sector techniek) met de basisopleiding autotechniek begonnen. Daarna is ze doorgestroomd naar het mbo voor de tweede monteursopleiding. Tijdens haar stages leert ze hoe het echt gaat in de garage. Sandra kan nog verder doorleren. Zij doet dit het liefst tijdens haar werk in de garage.