Sandra maakt productiehandboeken

Beroep

Coördinator Technisch Bureau

Opleiding

Werktuigbouwkunde - mechanische techniek

Ik zorg ervoor dat de anderen aan het werk kunnen!

Voor Sandra is geen werkdag hetzelfde. Ze is coördinator van het Technisch Bureau bij Metaglas.

Metaglas ontwikkelt en maakt glasconstructies voor gebouwen, zoals ramen, deuren en puien.

Sandra’s ontwerpt productiehandboeken. Een productiehandboek is een invulformulier dat gebruikt wordt bij de werkvoorbereiding.

In een handboek kunnen productiemedewerkers precies zien hoe ze de machines moeten instellen en welk soort glas en metaal er voor een bepaald vensterglas nodig is.

Sandra geeft ook opdrachten aan de technisch tekenaars. Soms wil ze dat ze meer details uittekenen. Ze wil precies weten hoe scherp een hoek van een glazen pui moet worden. Hoe meer details, hoe beter de productiemedewerkers weten wat ze moeten doen.

De medewerkers van het technisch bureau bedenken ook nieuwe producten, zoals klemmen waarmee je glas vast kunt zetten in een raamwerk en schuifpui geleiders. Of ze proberen bestaande producten simpeler en beter te maken.

Sandra probeert de vele werkzaamheden bij Metaglas te vereenvoudigen. Zo worden ze makkelijker uitvoerbaar en worden er minder fouten gemaakt. Zo kan er meer geproduceerd worden in minder tijd.

Sandra heeft na het vmbo (lts, richting mechanische techniek) eerst de mbo-opleiding Werktuigbouwkunde gedaan.

Daarna deed ze hbo Werktuigbouwkunde. Deze opleidingen sluiten goed op elkaar aan.

Met de opleiding Werktuigbouwkunde kun je ook projectleider, assistent projectleider of werktuigbouwkundig tekenaar worden.