Terma is Teamleider Waterregie

Beroep

Teamleider Drinkwaterregie

Opleiding

Bouwkunde en Civiel Techniek

Techniek heeft de toekomst

Terma is Teamleider Waterregie bij Waternet. Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Zij verzorgen het drinkwater in de gemeenten Amsterdam en Amstelveen, dit zijn hun opdrachtgevers.

Als teamleider werkt Terma veel op kantoor: het beantwoorden en versturen van mail, verzorgen van financiën, het voeren van werkoverleggen, werkprocessen inzichtelijk maken, het maken van een doelenbord. Gelukkig wordt het kantoor ook wel met buitenbezoeken afgewisseld om werkplaatsinspecties uit te voeren. Geen dag is hetzelfde.

Daarnaast werkt Terma veel samen met mensen die werkzaam zijn in de techniek. Haar achtergrond in de techniek maakt het mogelijk om te begrijpen waar de mensen van de technische dienst mee bezig zijn en kan zij hun adviseren.

Door Covid-19 en het thuiswerken ontvangt Terma veel meer mail dan normaal. Voorheen ontmoette je elkaar bij de koffiemachine en werden zaken informeel besproken. Nu is het voornamelijk via mail dat je elkaar spreekt.

Internationale projecten

Na haar studie heeft Terma bij een ingenieursbureau op Curacao gewerkt en daar o.a. technisch tekenwerk verrricht voor het aanleggen van aan- en afvoerwegen inclusief de parkeerplaatsen. Een jaar later ging zij terug voor vakantie en zag hoe het in het echt was geworden wat zij had ontworpen. Dat was heel gaaf om te zien!

Voor Wereldwaternet is zij naar Suriname gegaan om daar samen met collega’s een bijdrage te leveren aan het sanitatieproject in Atjoni. Dat was ook heel bijzonder om te doen.

Opleiding

Terma vond hout heel leuk en koos daarom voor techniek interessant en deed de studies mbo Bouwkunde en mbo Civiele Techniek. Vervolgens ging ze verder studeren en deed HTS Bouwkunde en Civiele Techniek. Terma is nog steeds heel blij met haar keuze want zegt ze: ‘techniek heeft de toekomst!’