Tessa ontwikkelt AR en VR applicaties voor ziekenhuizen

Beroep

Software developer

Opleiding

Bachelor Informatica | Master Game and Media Technology | Master Medical Imaging

Nieuwe dingen maken
Ik wist dat ik na mijn eindexamen een bèta- studie wilde doen, maar ik twijfelde nog tussen Natuurkunde en Informatica. Bij de open dag van Natuurkunde viel het me op dat je daar vooral leert hoe iets werkt of in elkaar zit. Ik ben juist geïnteresseerd in de stap daarna: Hoe kan je met een oplossing iets nieuws creëren? Bij Informatica ben je constant nieuwe dingen aan het ontdek- ken, uitvinden en maken.

Puzzels oplossen
Voordat ik Informatica op de universiteit ging studeren kon ik nog niet programmeren, terwijl ik nu programmeren het leukste onderdeel van mijn studie vind! Dat had ik niet verwacht. Ik vond programmeren in het begin best wel moeilijk en dacht dat ik het nooit leuk zou gaan vinden. Op een gegeven moment begon ik het onder de knie te krijgen en kreeg ik steeds grotere programma’s werkend, en juist in die puzzels oplossen heb ik nu het meeste plezier.

Een veiliger ziekenhuis
Voor mijn scriptie deed ik onderzoek in een ziekenhuis en daar heb ik nu een bijbaan aan overgehouden. Ik ontwikkel allerlei applicaties waarmee Augmented and Virtual Reality ingezet worden om het werken in het ziekenhuis te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is het visualiseren van röntgenstraling. Deze straling is gevaarlijk, maar onzichtbaar voor het menselijk oog. Met behulp van de HoloLens kan je dit zichtbaar maken, waardoor het personeel veiliger kan werken. Voor de ontwikkeling van de applicatie ga ik in gesprek met specialisten en verpleegkundigen. Ik krijg hierbij veel vrijheid, dus dat is erg fijn!