Traudi adviseert over installaties

Beroep

Installatietechnicus

Opleiding

mbo Installatietechnicus

Als Tiener hielp Traudi haar vader in het boerenbedrijf met het aanleggen van de waterleidingen in de stallen. Dit vond ze zo leuk en interessant dat ze meer wilde. Via een goede kennis kon ze aan het werk in een installatiebedrijf.

Zo kon ze tegelijkertijd werken en leren voor installatiemonteur en later installatietechnicus. Nu heeft Traudi haar eigen werktuigbouwkundig adviesbureau, WTB Instaltec. Ze calculeert, ontwerpt, berekent en tekent werktuigbouwkundige installaties, zoals de afvoer van het toilet, de buizen die water naar de kraan brengen, de verwarming en de luchtverversing. De installaties zijn bestemd voor woningen, scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, kantoren en allerlei andere gebouwen. Ze runt het adviesbureau samen met een partner.

Als je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk de financiën op orde te hebben. Traudi vindt het een uitdaging om het bedrijf gezond en winstgevend te houden. Ze zorgt dat haar bedrijf installaties van goede kwaliteit ontwerpt en dat ze voldoen aan de wensen van de klant. Hun werk is erg belangrijk, omdat ze in huizen en gebouwen zorgen voor water uit een kraan, verwarmde ruimtes en frisse lucht (ventilatie).

Traudi is ook vaak met de financiën van het bedrijf bezig. Ze onderhoudt  contact met de klanten en probeert nieuwe klanten te krijgen. Het bijhouden van de administratie en de website horen ook bij haar werk. Ze werkt samen met installatiebedrijven, architecten, bouwbedrijven, gemeenten, scholen en zorginstellingen. Ze komt soms op scholen om de installaties te bekijken. Of om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in het klaslokaal te verbeteren.

Het runnen van een eigen technisch bedrijf is veelzijdig. Het verveelt nooit!

Traudi heeft  na het vmbo verschillende mbo-opleidingen gedaan: een agrarische opleiding, gevolgd door de opleiding tot assistent installatiemonteur en assistent installatietechnicus.
Ze heeft  ook meerdere bijscholingscursussen gedaan. Zo kwam Traudi steeds een stapje verder.