Vera weet hoe computers in elkaar zitten

Beroep

Systeembeheerder

Opleiding

mbo ICT-beheerder

Je computer doet het niet meer. Wat nu? Vera helpt je. Ze is ICT-beheerder. Zij weet hoe jouw computer en het systeem waar die mee verbonden is werken. 

Vernieuwing
Computersystemen blijven steeds in ontwikkeling. Dit spreekt Vera aan in het vak. Ze is altijd weer met iets nieuws bezig.

Vera installeert nieuwe programma’s op de computers, zorgt dat ze goed beveiligt zijn, zorgt dat alles wat op de computers wordt gedaan wordt opgeslagen en stelt wachtwoorden in, enzovoort.

Ze komt helpen als er iets niet goed gaat met het computersysteem (dat zijn meerdere aan elkaar verbonden computers).

Soms is ze bezig met een computer van iemand zoals jij, maar soms ook met computers van bedrijven. Soms is er een klein probleem dat ze zo heeft opgelost. Soms is het groter en is ze uren aan het puzzelen.

Contact met klanten
Vera heeft veel contact met klanten. Ze legt hen uit wat er mis is met hun computer en hoe het computersysteem werkt.

Als klanten bij haar komen met een klacht, moet ze heel goed luisteren en doorvragen. Hoe meer ze weet, hoe gemakkelijker het is om erachter te komen wat er precies aan de hand is met de computer of het systeem

Vera heeft na het vmbo de opleiding ICT-beheerder gedaan op het mbo. Je leert in deze opleiding veel over informatiesystemen.

Je leert hoe een computer werkt, van binnen en van buiten en hoe computers met elkaar communiceren. Je leert ook samenwerken en hoe je moet communiceren met klanten.