Yalda vertaalt de wensen van de klant naar een applicatie

Beroep

Software Engineer

Opleiding

Hbo Informatica - Master Business Administration

Wat zijn de eisen?
Samen met vier collega’s werk ik op dit moment aan een applicatie voor onze klant, een bedrijf dat groot is in beleggingen grote financiële instelling. Zij willen deze applicatie gebruiken om de financiële processen beleggen eenvoudiger te maken. Als software engineer, of programmeur, schrijf ik code voor die applicatie. Maar daarvoor heb ik wel eerst contact met de klant: wat zijn eigenlijk de eisen en hoe vertaal ik dat naar code? Daarnaast heb ik veel overleg met mijn team en discussiëren we over de volgende stappen.

Veel verschillende bedrijven
Ieder bedrijf heeft een IT afdeling en zo zie ik veel verschillende bedrijven. Op die manier leer ik veel over de gebruikers van websites en applicaties die ik maak. Ik voel me trots als ik een project heb opgeleverd waarmee ik klanten blij heb gemaakt. Mijn leukste opdracht tot nu toe was het bedenken van een systeem om de ideale sollicitanten te vinden voor een bedrijf.

Scrum Master
Tijdens mijn opleiding Informatica heb ik veel geleerd over programmeren, maar het meest heb ik geleerd in de stages die ik heb gedaan. Daar leerde ik namelijk hoe ik het best met andere collega’s kan samen werken. Een van de methoden die software engineers hier voor gebruiken is Scrum. Naast het programmeren werk ik ook als Scrum master, iemand die het team helpt om zonder problemen goed werk te kunnen verrichten en beter samen te werken.